Stichting Dohantu


Ronald over de komst van Alhagie Jallow (2014)

Alhagie Jallow

Op woensdag 27 augustus bracht Alhagie Jallow, een bezoek aan Windesheim. Hij was hier op uitnodiging van een Nederlandse studente die meegedaan heeft aan de minor ISD, Ingrid van der Berg. Alhagie is een Fula die na zijn studie aan de Universiteit in Gambia en zijn verblijf in Cuba de voorkeur geeft om te werken op het Gambia college als medewerker ICT en docent ICT. Zijn passie is om de kwaliteit van het werken met ICT voor de studenten alsmede voor het totale college te vergroten. Ook wil hij zorgen dat veel processen geautomatiseerd kunnen worden die nu nog handmatig plaatsvinden.

In de afgelopen 4 jaar zijn er door Windesheim aan het Gambia College, 116 afgeschreven laptops geschonken die zijn uitgedeeld door de Head of school, madam Ndow (hoofd educatie), aan diverse docenten die werkzaam zijn op dit College. Ook andere opleidingen naast de School of Education kunnen gebruik maken van de laptops, zoals de School of Nursing and Public Health. Doordat er jaarlijks rond de 25 laptops worden geleverd, kunnen een aantal laptops die het begeven -die nu dus echt helemaal zijn afgeschreven- vervangen worden. De dankbaarheid hiervoor in Gambia is groot.

Tijdens het bezoek van Alhagie aan Windesheim werd ook de hardware-unit van het ICT-bedrijf aangedaan. Alhagie heeft namens het Gambia College, Hogeschool Windesheim in de persoon van Alex Geerts en Ronald Hofman bedankt voor de jaarlijkse schenkingen. Naast deze uiting van dank waren er ook nog een paar wensen. Het Gambia college wil nog graag 2 computerlokalen inrichten voor studenten om hen computervaardigheden te leren. Maar ook andere hulp, zoals kennis, is in Gambia zeer gewenst en van harte welkom.

Misschien een uitdagende stageplek voor een Informatica student? Interesse?

Alhagie heeft met plezier en interesse de rondleiding gevolgd op Windesheim en weet nu wat er mogelijk kan zijn in de toekomst voor Gambia op ICT gebied.
Ronald Hofman, ICT Windesheim

Social Media

Like deze pagina en bezoek ons op Facebook!© 2022 Stichting Dohantu algemene voorwaarden links