Stichting Dohantu

Afgeronde Projecten

Zonder de hulp van onze donateurs en vrijwilligers hadden onderstaande projecten onmogelijk afgerond kunnen worden. In de eerste plaats hebben wij onderstaande projecten met succes kunnen afronden dankzij hen. Wil jij ook meehelpen om de lijst met afgeronde projecten te kunnen vergroten, kijk dan hier wat jij kunt doen!

De os

Ossen door Christa & Ginny

Ginny Kooi en Christa Leeftink hebben met hun inzamelactie en veel lichamelijke inspanning twee ossen gekocht voor een boer uit Njawarra. Het vee van de boer was vorig jaar getroffen door een ziekte. De boer verloor daaraan zijn beide ossen. Met de hulp van Ginny en Christa hoeft hij geen os te huren en heeft hij net voor het regenseizoen begint, toch weer twee harde werkers op zijn land staan. Christa, Ginny en alle gulle gevers, ontzettend bedankt!

Christelijke Scholengemeenschap Beilen haalt 7.000 euro op

Dankzij Corrie van der Laan heeft CSB 7.000 euro opgehaald voor het tuinenproject in Gambia. De leerlingen hebben op een landendag geld weten in te zamelen voor Gambia, door een sponsoractie te organiseren. Dit landenproject is een jaarlijks fenomeen op deze school en dit jaar was REAR vereert dat dankzij Corrie het tuinenproject in Gambia uitgekozen is. Dit geld zal zeker goed gebruikt worden om Gambiaanse dorpen meer zelfvoorzienend te maken. Corrie is zelf in december 2013 aanwezig geweest om dit project op te starten.

Waterput en zonnepanelen

Njawarra

Njawarra, een dorp op de North Bank van de rivier Gambia, heeft inmiddels grote waterputten en zonnepanelen waardoor er ook in de groentetuinen gewerkt kan worden in de maanden dat er geen regen valt. Deze tuinen zorgen ervoor dat de vrouwen van het dorp meer zelfvoorzienend zijn. Dit betekent dat hun welvaartsniveau stijgt, met alle mogelijkheden die dit brengt. Njawarra is het grootste project van REAR/Dohantu geweest, omdat naast de waterputten en zonnepanelen ook een school ommuurd is om de loslopende geiten buiten te kunnen houden. Stel je voor, iedere keer dat jij in de schooltuin werkt, kom je er achter dat de geiten alles hebben opgegeten. Gelukkig voor de leerlingen en docenten is dit nu niet meer mogelijk.

Boeken en Laptops

In 2013 is basisschool De Korenaar uit Apeldoorn weer hard aan de slag om met diverse acties geld in te zamelen voor kinderen in Gambia. Het initiatief van Gerlanda van de Vendel is opgepakt om de boekenkasten inclusief inhoud te doneren aan een school in Gambia. Dit jaar is er gekozen voor samenwerking met de stichting "My Book Buddy". De leerlingen van de school hebben al een bedrag van €2500 bij elkaar gelopen.

Windesheim heeft in 2013 30 laptops geschonken aan het Gambia College. We zijn hier erg blij mee omdat nu alle docenten op het College in het bezit zijn van een laptop. Verder is de inrichting van twee computerlokalen voltooid met de hulp van stichting Maladah en ander gulle gevers. De laatste hand wordt nu gelegd aan de finesses zoals gordijnen en ventilatoren. Dit met dank aan Debby Ras van Arkade-Cilon die meegedaan heeft aan de Heldenrace.

Lamin Sey's Microkrediet

Lamin heeft genoeg financiers kunnen vinden die hem een warm hart toedragen zodat hij een nieuwere auto, een BMW, kon aanschaffen. Hij rijdt zelf in deze auto en kan de auto inzetten om te verhuren of om zelf klanten te vervoeren. Omdat de auto airco heeft, is deze aantrekkelijk voor rijkere bezoekers van Gambia. Zijn oude auto, een witte Mercedes is groen gespoten zodat deze als toeristentaxi kan worden ingezet.

Unite4Kids

Het doel van dit project was het bouwen van een kleuterschool. Inmiddels staat het gebouw en de bijbehorende toiletten. Na het regenseizoen 2014 zal het gebouw in gebruik genomen worden. Dit project is een gezamenlijke inspanning van Stichting Buganala, de Lionsclub Mar en Klif uit Balk, scholen uit de regio zuidwesthoek Friesland, studenten van het Gambia College en REAR/Stichting Dohantu. De wilde Ganzen heeft alle inspanningen verder ondersteund. In het bijzonder wordt de inspanning van Esther Voorburg genoemd. Zij is een net afgestudeerde student van de Hogeschool Utrecht die hier vorig jaar met Roos de Haan stage heeft gelopen. Door onder andere een Nieuwjaars duik te nemen in de plaatselijke vijver heeft zij het fantastische bedrag van €2000,- bij elkaar gesprokkeld.

Social Media

Like deze pagina en bezoek ons op Facebook!© 2017 Stichting Dohantu algemene voorwaarden links