Stichting Dohantu


Rianne: sportmasseur in Gambia (2014)

Rianne in Gambia

Een oproep op de site van Metsje bracht mij in contact met de Gaye Njorro Skills Acadamy, deze school wilde graag een opleiding massage aanbieden aan zijn studenten. Als gediplomeerd sportmasseur kon ik helpen om dit te realiseren. Nadat ik tweemaal voor vakantie in Gambia ben geweest leek mij dit een leuke uitdaging.

En zo gebeurde het dat ik na 2 maanden voorbereiding op 6 juni naar Gambia vloog. Op Banjul Airport werd ik ontvangen door Metsje, de komende 2 weken zou ik bij haar thuis verblijven. De eerste dag van mijn verblijf heeft Metsje mij de omgeving laten zien en me uitgelegd hoe je deel kunt nemen aan het lokale Gambiaanse leven. De lokale markt en supermarkten werden bezocht, en ze heeft me uitgelegd hoe ik gebruik kon maken van het lokale vervoer. Een fijn begin dus.

De school bleek op loopafstand van het huis van Metsje te zijn, en zo ging ik dus maandagochtend lopend op pad naar het avontuur. 26 studenten die op het gebied van massage nog veel konden leren. Na eerst de kat een beetje uit de boom te hebben gekeken gingen alle studenten enthousiast aan de slag. Theorie werd geleerd, toetsen werden gemaakt en er werd geoefend, veel geoefend.

Als afsluiting van de cursus was er een afspraak in de spa van het Coco Ocean Resort (meest luxueuse hotel van Gambia), om daar een rondleiding te krijgen en om een eventuele samenwerking op gang te brengen tussen de school en het hotel. Dit bleek een goede zet, dit was ook zeker inspirerend en motiverend voor de studenten.

De gastvrijheid van Metsje en haar vrienden, de behulpzaamheid van de school, de hardwerkende studenten, de hulp van mijn familie, vrienden en mijn opleider hebben er allemaal voor gezorgd dat dit mogelijk werd. Voor mij een ervaring die ik niet had willen missen en er staat dan ook al een vervolg in de planning waar ik erg naar uitkijk.

To be continued!

Social Media

Like deze pagina en bezoek ons op Facebook!© 2022 Stichting Dohantu algemene voorwaarden links