Stichting Dohantu


Blog Binta

BintaIk ben Binta Jarju, een twintig jaar oud meisje. Ik woon in een klein dorp genaamd Pirang in Kombo East District in Gambia. Dit is een plek waar sommige ouders hun dochters op jonge leeftijd dwingen te trouwen. Dit kan vanwege armoede zijn of uit angst voor tienerzwangerschappen. Dit kan leiden tot een traditie, zoals het is gebeurd in de ons dorp.

Er is een arm meisje, laten we haar Fatou noemen. Haar ouders hebben haar een zogenaamd hand-in-marriage gegeven, aan een rijk man (laten we hem Richman noemen). Dit alles vanwege financiële problemen van de familie. De familie kon met moeite drie volledige maaltijden per dag serveren. Rickman nam haar hand, maar snel daarna nam hij haar voor lief en gaf haar allerlei zware klussen te doen. Dit was niet goed voor haar gezondheid. Fatou was een meisje dat altijd honderduit praatte, zij werd nu stil en slaperig rondom haar vrienden. Ze ontwikkelde psychologische en emotionele problemen.

Fatou werd zwanger en bleef mishandeld worden door haar man. Toen ze moest bevallen, lukte dit niet en moest geopereerd worden. Vanwege het feit dat haar baarmoeder nog niet klaar was en andere complicaties, ontstonden er niet te stoppen bloedingen. Fatou stierf in het kraambed.

Richman verdween na het horen van het nieuws en is niet meer in het dorp gezien. Fatous ouders hadden spijt dat ze hun dochter tegen haar zin weggeven hadden. Nooit zullen ze dezelfde keuze nog eens maken.

Social Media

Like deze pagina en bezoek ons op Facebook!© 2022 Stichting Dohantu algemene voorwaarden links